Şbt

Bakanlığımız tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında şubat ayı etkinliği olarak okulumuzda “Deyimler ve Atasözleri” konusu işlendi.

Öğrencilerimiz tarafından büyük bir katılımla, eğlenceli bir süreçle deyimler ve atasözleri resmedildi;okul panoları oluşturuldu.

Şbt

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ tarafından yürütülen yoğunlaştırılmış dil programı çerçevesinde ortaokulumuzda yoğunlaştırlmış İngilizce eğitimi verilmektedir. Bu kapsamda 5.6. ve 7. sınıflarımızda yoğunlaştırılmış yabancı dil  kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştır. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bugün ortaokul ve anaokulu öğretmenleriyle öğle arası bir araya gelerek hep birlikte çorba içtik. Sayın müdürümüz Uğur Demir'e  böyle güzel bir dönem sonu etkinliği yaptığı için çok teşekkür ederiz.

Ock

QR okutma konusunda problem yaşıyorsanız bu linke tıklayınız.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzda 6 ve 7.sınıflarla “Bilgi Yarışması” düzenlendi. Keyifli ve tatlı rekabetle geçen yarışmanın galipleri 6.sınıflarda 6/A , 7.sınıflarda 7/C oldu. Öğrencilerimizi ve emeği geçen bütün öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Okulumuz dönem sonu etkinlikleri kapsamında zeka oyunları turnuvası gerçekleştirilmiştir. Mangala, Pentago, Reversi, Küre ve Abalone olmak üzere 5 farklı kategoride gerçekleştirilen turnuva, keyifli mücadelelere sahne oldu. Katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz. Dereceye giren öğrencilerimize katılım belgeleri  Müdürümüz Uğur Demir tarafından verilmiştir.

Ock

2023-2024 Eğitim Öretim yılının TEKNOLOJİ  ASARIM VE GÖRSEL SANATLAR Derslerinin 1. Dönem sonu serğimizden kareler.

Ock

Filistin işgalinde zulme uğrayan Gazze ve Filistin halkına çocuklara, tarafımızı belli etmek adına okumuz öğrencileriyle bu programı hazırladık.

Ock

Güreş Grekoromen Küçük Erkek (26-30 kg) İl Birinciliği Yarışması'nda öğrencimiz Egehan EFE İzmir 3.'sü olmuştur.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayının bir diğer eğitici ve eğlenceli etkinliği olan “Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması” okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Tüm öğrencilere katılım şartları ve yarışma değerlendirme ölçeğinin bir hafta önceden duyurulduğu yarışmada seçici kurul üyesi görevini Türkçe Öğretmenleri Duygu Üstün,Mine İçöz,Hakan Mutlu ve Matematik Öğretmeni Esra Tiryakioğlu yaptı. Yoğun katılımın gözlendiği yarışmada izleyiciler ve katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı.

Seçici kurulun ölçeklerine göre puanlanan yarışmada daha önceden duyurulan “sevgi,iyilik,yardımlaşma ,hoşgörü“ anahtar sözcükleriyle oluşturulan en iyi hikaye  5-B sınıfından Ecrin Önemli tarafından anlatılan hikaye seçildi.

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında  Türkçe Öğretmenleri Duygu Üstün,Mine İçöz,Hakan Mutlu ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Senem Kahraman koordinatörlüğünde “Yunus Emre Şiirleri Okuma” çalışması aralık ayında yapıldı.

Öğrencilerle “Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü”nün paylaşılması ile başlayan etkinlik,bu sözlükten seçilecek sözcüklerle oluşturulacak afiş yarışması aşamasında yoğun ilgi gördü.

Önce her sınıfın daha sonra da okulun en iyi afişinin birinci seçilerek ödüllendirildiği bu yarışmanın yanı sıra tüm sınıf ve okul panoları,ortak alanlar Yunus Emre’nin yüzyıllar öncesinden gelen gür sesiyle bize kardeşliği,sevgiyi,iyiliği anlattığı şiirleriyle donatıldı.

Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ile 23 Nisan ilkokulun tarafından hazırmış olup ilçe programı Buca Kaymakamı Sayın Mahmut Nedim TUNÇER ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin GÜNEŞ'in katılımıyla okulumuzda gerçekleşmiştir.

Okulumuz öğrencileriyle ve öğretmenleriyle Şehit Öğretmenimiz Aybüke filmi izlendi. Film sayesinde öğrencilerimiz vatan millet sevgisinin önemini daha da güzel kavradılar. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve okul idaremize teşekkür ederiz.

Öğretmenlerimizin veli görüşmeleri için uygun olduğu ders saatleri tabloda paylaşılmıştır. Tablo branş isimlerine göre sıralanmıştır.

Okulumuzda İngilizce zümresi tarafından 6. ve 7.  sınıflar arasında İngilizce Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışma sonucuna göre 6/A ve 7/A sınıfları yarışmayı kazandı. Yarışmayı kazanan öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.